Sport

Den Helder Suns pakt eerste overwinning in Bnxt League

Den Helder – De Den Helder Suns hebben zondagmiddag in een volle sporthal Sportlaan het Belgische Liegè Basket (Luik) op een 90-79 nederlaag getrakteerd. Bij rust was het verschil minimaal in Helders voordeel (41-40) en na een sterk vierde kwart bleven de punten in Den Helder.

Het eerste kwart was nog voor de bezoekers uit België, de Suns konden hun stempel nog niet op de wedstrijd drukken en moesten, na een slechte 2-11 start bij 19-25 hun mindere erkennen. Bij rust was er nog geen speler in de dubbele cijfers, daarentegen waren de scores keurig verdeeld over beide teams. Liegè Basket wist op acht punten te komen (25-33), toch waren het de Suns de het voordeel hadden bij het verstrijken van de 1e twintig minuten; Sam Huurman dunkt snoeihard bij 34-33 en noteert de 41-40 ruststand.

De Suns begonnen sterk met driepunters van Stan van den Elzen (vijf stuks totaal) en Nino Gorissen (acht assists). Toch gingen de teams in het derde kwart gelijk op (22-24), maar waren het de bezoekers die het voordeel aan hun zijde hadden. Al was het verschil wederom minimaal, met een lay-up noteerde Ben Kovac 63-64.

Gelijke strijd
Tot 74-74 en met nog vier-en-een-halve minuut op de klok ging de strijd nog volledig gelijk op. Maxime Depuydt dunkte namens de Belgen 74-76 door de ring en dat was ook de laatste voorsprong voor zijn team. Gorrisen zette de Suns met een driepunter op voorsprong, met vijf punten op rij van Kovac was het gat geslagen: 82-76. De resterende twee minuten wist alleen nog Brieuc Lemaire er een driepunter uit te persen, maar het was niet voldoende om nog aanspraak te kunnen maken op de winst. Een prima spelende Kovac, die vorige week in de uitwedstrijd in Brussel 43 punten maakte, bepaalde samen met driepuntschutter van den Elzen de eindstand op 90-79.

Topscorers:
Den Helder Suns: Ben Kovac 21, Stan van den Elzen 18, Sam Huurman 17
Liegè Basket: Justin Kohadja 19, Ioann Iarochevitch 16

Toon meer

Wop van Eis

Wop is de vaste basketbalverslaggever van Regio Noordkop. Namens de omroep volgt hij de Den Helder Suns.

Wellicht ook interessant

Back to top button