Sport

Niek Schaap zesde in Heerenveen

Advertentie:

Heerenveen – Bij de ijsspeedwaywedstrijden om de Roelof Thijs Bokaal eindigde Julianadorper Niek Schaap vrijdag op een gedeelde zesde plaats. Van de vijf door hem te rijden heats eindigde Niek viermaal op plek twee. Zijn starts waren elke keer verrassend voor zijn opponenten. Elke keer ging hij als eerste door de bocht. Alleen in zijn vierde heat sloeg het noodlot toe. Vanuit een leidende positie kwam Schaap in een kapot gereden spoor terecht. Gevolg een bijna val, maar hierdoor schoven drie tegenstanders voorbij en geen punten voor de Julianadorper.

Niek na afloop trots op zijn prestatie “Mijn mecaniciens, Luciën Stroobant en vader Johan, hadden de motor optimaal afgesteld. Dat geeft mij als coureur vertrouwen. Dan hoef je alleen maar aan de race te denken.” En over de vierde heat vervolgend “De bocht richting finish was slecht. Er waren al meerderen daar onderuit gegaan, maar met drie achtervolgers dichtbij kan je moeilijk van het gas af en moet je risico’s nemen. Gelukkig kon ik de motor overeind houden.”

Het WK
Dit weekend is het WK-ijsspeedway in Thialf te Heerenveen. Het ijsstadion is vrijwel uitverkocht. Ook daarin start Niek Schaap als een van de zestien finalisten. Plaats zes dan halen is ander werk, maar aan zijn materiaal en moraal zal het zeker niet liggen.

Foto: baansportfansite.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button