Hollands KroonVideo

Rob Makreel zingt zijn eigen geschreven nummers (video)

Advertentie:

Den Oever – Sinds zijn zestiende speelt hij de zelfgeschreven muziek op zijn gitaar: de muziek is zijn lust en zijn leven. De 73-jarige Rob Makreel schrijft allerlei nummers over alledaagse dingen. Hij heeft de muzikale kwaliteiten meegekregen van zijn familie. “Als ik buiten zit aan een bakkie koffie krijg ik soms zomaar een ingeving voor een liedje en dan moet ik wat zinnen op papier zetten. Later ga ik deze dan uitwerken in mijn studio op de gitaar”. Niet alleen eigen nummers speelt hij graag. Hij draait zijn handen ook niet om voor de traditionele songs van Simon & Garfunkel en John Denver.

Hij trad vaak op in het hele land en hij was huismuzikant in een nachtclub in Zandvoort. Een echte bekende Nederlander is hij nooit geworden. Wel heeft hij in 1980 éénmalig een plaat uitgebracht. Hij heeft met de muziek dan ook nooit zijn boterham kunnen verdienen. Hij was voornamelijk werkzaam op zee en later in de offshore. Na zijn pensionering is hij vaak in zijn eigen gebouwde studio te vinden waar hij al tientallen nummers heeft opgenomen zoals over de Afsluitdijk, de visserij, waddenpoort en de Elfstedentocht.

Zijn nummers zijn te beluisteren op YouTube onder Rob Makreel en live is hij te zien en horen tijdens Sail Den Helder in een schippers café.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Rob Schol…te is uitgezongen, maar Rob Makreel laat zich in geen geval kennen, het tafereel wordt met instemming gadegeslagen door de Nieuwediepers Baars en vd Zalm, die via hun baas Martin Stokvis een gratis kaartje hadden weten te bemachtigen. De visboeren Boon en Kalkman laten in Den Helder namelijk geen kans onbenut want ´wie slaapt vangt geen vis´ en hun ega´s hadden ook zo hun eigen gedachten daar een vrouw zonder man, al is het maar even, als ´een vis zonder fiets´ is. Bakvis Ali viste deze keer achter het net, ze wachtte echter geduldig haar kansen af want een ieder ´vist tenslotte op zijn tij´ en zelfs ´de kat komt wel eens een graatje toe´.

Wellicht ook interessant

Back to top button