Uitgaan

CombiVliet opent haar deuren tijdens de Kom in de kas-dag

Advertentie:

Middenmeer – Het is zaterdag 6 april Kom in de kas-dag. Om die reden opent CombiVliet in Middenmeer van 10:00 tot 16:00 uur haar deuren voor alle geïnteresseerden. Zij kunnen onder meer kijken hoe de tomaten groeien, verzorgd, geoogst en verpakt worden.

Verder wordt laten zien wat er bij de groei van de tomaten komt kijken: ECW Energy, Ennatuurlijk Aardwarmte en CHP support zijn aanwezig en laten zien waar de energie, warmte en water vandaan komt voor de groei van de tomaat. Ook andere glastuinbouwers zijn aanwezig met producten die geteeld worden op Agriport. Iedereen is van harte welkom, de entree is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid.

Tijdens Kom in de Kas krijgen bezoekers de unieke kans om bij verschillende glastuinders door heel Nederland een kijkje in de kas te nemen. Deze glastuinders (telers van groenten, bloemen, planten en fruit) delen graag waar zij trots op zijn: de kunst van de teelt van mooie, verse, smakelijke, gezonde en veilige natuurproducten waar iedereen dagelijks van geniet. Wandel tijdens Kom in de Kas door kassen, bewonder de gewassen en kom van alles te weten over de kas door direct je vragen te stellen aan de kweker.

Gymvereniging Wieringen
Voor Kom in de kas was de organisatie op zoek naar een vereniging uit de buurt die de bezoekers koffie, thee, limonade en iets lekkers wil verkopen. De opbrengst van de consumpties komt volledig ten goede aan de clubkas van deze vereniging. Deze vraag werd uitgezet via de Hollands Kroonse Uitdaging. Hier kwamen meerdere reacties op binnen. Er is gekozen om de eerste vereniging die reageerde deze mooie kans te gunnen. Dat was Gymvereniging Wieringen. Inmiddels is deze vereniging druk bezig met het bakken van taarten die ze op zaterdag 6 april graag aan de bezoekers van Kom in de kas willen verkopen.

CombiVliet is gevestigd aan Tussenweg 3 in Middenmeer.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button