Sport

Glenn van Nierop finisht derde achter de derny

Advertentie:

Alkmaar – Bij dernywedstrijden in Sportpaleis Alkmaar is Glenn van Nierop (Wieringerwaard) derde geëindigd na twee manches. De drievoudig winnaar van de Tour de Lasalle wist de eerste manche over dertig ronden te winnen, nipt voor Jesper Dijksman.

De tweede manche over zeventig ronden werd een ander verhaal. Direct na de start werden snelheden van dik over de zestig kilometer per uur bereikt. De op de laatste startpositie vertrokken van Nierop zat tot halverwege de koers op een zesde plaats en moest genoegen nemen met een halve ronde achterstand. Gangmaker Jos Pronk nam op tijd gas terug en kreeg de man uit Wieringerwaard gelegenheid zich te herstellen. Met nog 7,5 kilometer te gaan hervond Van Nierop zich weer en kwam hij goed op gang. Hij kon nog twee opponenten inhalen om als vierde te eindigen in de tweede manche en derde in het eindklassement.

Na de wedstrijd kwam Glenn tot de ontdekking dat de winnaar oud-stayerskampioen van Nederland Serginho Wilshaus een verzet van 58 X 14 had gestoken en de nummer twee dit nog had overtroffen met 58 X 13. Dat betekent per trapomwenteling een afstand van 9,61 meter. Glenn “Ik dacht met 53 X 14 wel mee kon komen. Een misrekening van vier tanden voor. Een mooie les voor het Nederlands kampioenschap in dit najaar. Dan ga ik zeker zwaarder rijden.”

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button