Politiek

Met of zonder opvolger, wethouder Michiel Wouters neemt afscheid

Advertentie:

Den Helder – Wethouder Michiel Wouters nam dinsdagavond geheel volgens plan afscheid van de gemeenteraad van Den Helder. Tijdens een aantal afscheidsspeeches werd vol lof over Wouters gesproken en zowel raads- als collegeleden waren zichtbaar geëmotioneerd vanwege zijn vertrek. Ook Wouters zelf was diep onder de indruk van de vele complimenten en staande ovaties en moest een traantje wegpinken.

Burgemeester Jan de Boer, Sylvia Hamerslag, Carlo Assorgia, Kees Bazen en Frank Feeburg namen dinsdagavond de tijd om Wouters te bedanken en zo werd duidelijk wat voor bestuurder hij voor de raad en het college was. Professioneel, integer, enorme kennis van zaken, direct, onderlegd, welbespraakt, goed voorbereid, altijd aanwezig en optijd, onberispelijk voorkomen, nooit de kantjes er vanaf lopen. Het werd allemaal genoemd. “We zouden graag zien dat je blijft”, zei Kees Bazen (Samen Actief), en later bleek dat meerdere raadsleden dat zo voelden.

Remco Duijnker zou diezelfde avond het stokje van Wouters overnemen, maar kreeg geen raadsmeerderheid achter zich. Acht raadsleden schreven ‘Michiel Wouters’ op als gewenste opvolger van Michiel Wouters. Een mooi gebaar, maar Wouters zal toch echt vertrekken. De mislukte benoeming van Duijnker betekent wel dat Wouters de komende twee weken nog (demissionair) wethouder is. Zijn afscheidsreceptie stond gepland op vrijdag 5 april en gaat gewoon door. De gemeenteraad heeft tot 15 april 2024 om een opvolger aan te stellen, daarna is Wouters weg.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

1 reactie

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button