JeugdNoord-Holland

Puber online, wat moet je weten?

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – GGD Hollands Noorden organiseert een online lezing onder de noemer “Je puber online. Wat moet je weten?”. Dit is de tweede in een reeks van lezingen over het opvoeden van pubers die dit jaar aangeboden worden door GGD Hollands Noorden. De lezing vindt plaats op 3 juni.

Jongeren zijn er maar druk mee: WhatsApp, Instagram, Snapchat, gamen. Sociale media heeft een grote aantrekkingskracht en jongeren kunnen uren naar schermen kijken. Ook ouders brengen veel tijd door achter een scherm. Dit geeft vaak veel plezier, maar soms zitten er ook mindere leuke kanten aan het gebruik van sociale media. Denk hierbij sexting, cyberpesten en challenges. Hoe houden ouders online zijn leuk voor hun puber en henzelf? Hoe houden ouders toezicht? Wat laten ouders toe en wat niet? Waar liggen de grenzen?

Tijdens deze online bijeenkomst neemt Bamber Delver, expert op het gebied van jongeren en media, ouders mee in de digitale belevingswereld van jongeren. Zij krijgen een goede indruk wat jongeren leren op sociale media, maar ook waar ze juist op moeten letten. Daarnaast krijgen de ouders tips en handvatten hoe zij kunnen omgaan met de uitdagingen die dit met zich meebrengt.

Informatie
Datum: Donderdagavond 3 juni 2021
Tijd: 20.00 – 21.00 uur
Locatie: Online
Kosten: Gratis
Begeleider: Bamber Delver, directeur Nationale Academie voor Media en Maatschappij
Aanmelden: Ouders kunnen zich aanmelden via www.ggdhn.nl/cursussen

Wie naar aanleiding van deze online bijeenkomst vragen heeft, kan bellen met GGD HN via 088-01 00 550 om een online afspraak te maken met een opvoedadviseur. Mailen kan ook via positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl. Meer informatie over opvoeden is te vinden op de website: www.positiefopvoeden.nl regio Noord-Holland-Noord en www.ggdhollandsnoorden.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button