Den Helder

Stembus Aandacht voor elkaar-actie geopend

Den Helder – Inwoners van Den Helder kunnen vanaf nu stemmen op veertien buurtinitiatieven. Op de website ingesprek.denhelder.nl kunnen inwoners hun stem uitbrengen op verschillende projecten. De stembussen zijn geopend van 3 tot en met 19 mei en op 31 mei maakt de gemeente de drie winnaars bekend.

Met de actie wil de gemeente een extra impuls geven aan de verschillende acties die inwoners tijdens de coronacrisis hebben georganiseerd om hun medemens te helpen. Sommige projecten zijn daarom al (deels) geweest en worden met de bijdrage mogelijk voortgezet. Er is keuze genoeg, bijvoorbeeld sportclinics voor jonge basketbalsters die niet meer binnen konden sporten, een muziektour om eenzame ouderen een hart onder de riem te steken en voedselpakketten voor huishoudens die het moeilijk hebben.

De gemeente verzamelde tot 21 april initiatieven en heeft inmiddels gecontroleerd of de acties aan de voorwaarden voldoen. De veertien goedgekeurde acties staan online en maken kans op een bijdrage van €1250,-. Er is in totaal 3750 euro beschikbaar, de drie acties met de meeste stemmen krijgen allemaal een gelijke bijdrage.

De actie “Aandacht voor elkaar” is de eerste stap in het participatieproject “In Gesprek” van de gemeente Den Helder. Op de site kunnen inwoners niet alleen stemmen, maar ook reageren op verschillende projecten en initiatieven. Met het digitale platform beoogt de gemeente de betrokkenheid van de burgers bij wat er in de buurt speelt te vereenvoudigen.

Regio Noordkop maakte in april al een reportage over het inspraakplatform:

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button