Den HelderPolitiek

Veel vragen over bouw hotel ‘De Kleine Werf’ op Willemsoord

Advertentie:

Den Helder – Verschillende politieke partijen hebben vragen gesteld over de plannen voor de komst van een groot hotel op Willemsoord. Het wordt beoogd dat Hotel De Kleine Werf in 2025 de deuren opent. In totaal zal er ruimte zijn voor 55 kamers. Daarnaast zullen er één of meerdere restaurants en een skybar op de achtste verdieping worden gerealiseerd.

De Stadspartij en de fractie van Behoorlijk Bestuur stellen nu beide vragen over de totstandkoming van het plan. “Het zal geen verrassing zijn dat de Stadspartij Den Helder tegen de komst is van “De Kleine Werf” op Willemsoord. Wij waren hier al tegen, toen de plannen allemaal nog vaag waren. Nu deze plannen concreet op tafel liggen, zijn we dat helemaal”, aldus fractievoorzitter Harrie van Dongen. De partij wil graag weten hoe het kan dat het project aan aannemingsbedrijf Tuin is gegund en hoe dit proces is verlopen. Het bedrijf zegt namelijk jaren geleden al te hebben gesproken met het college B&W over de plannen, maar de Stadspartij wist van niks. Tevens maakt de partij zich zorgen over de verkeersdrukte die het project De Kleine Werf en het nieuwe stadhuis met zich mee zullen brengen. Door het verkeer naar Texel staan er op de N250 langs Willemsoord al regelmatig lange files.

Behoorlijk Bestuur vindt dat het plan eerder gepresenteerd had moeten worden en dat de raad hier goedkeuring voor had moeten geven. Nu dit niet is gebeurd heeft het college zich volgens de fractie niet gehouden aan de passieve en actieve informatieplicht. Een maand geleden is er nog vergaderd over de situatie bij Dok 2, waar ook het hotel naast moet komen, toen de directeur van Damen Shipyards zijn zorgen uitsprak over de ontwikkelingen op Willemsoord. Hij vreest dat zijn bedrijf te veel geluidshinder zal veroorzaken voor de ambtenaren in het nieuwe stadhuis en dat als gevolg hiervan zijn werkzaamheden aan banden zullen worden geleged. Behoorlijk Bestuur ziet nu dezelfde problematiek en vindt dat “een hotel naast Dok 2 juist de nautische werkgelegenheid welke wij wilde bespreken in de weg staat”.

Eerder spraken ook D66 en coalitiepartij CDA hun zorgen uit over de bouw van het hotel en de ligging naast Dok 2. Harmen Krul van het CDA bekeek het vanuit een ander perspectief en vroeg zich hardop af of gasten van een luxe hotel wel zitten te wachten op geluidhinder. “Toeristen gaan niet meer dan honderd euro per overnachting betalen om werkzaamheden in een dok als wekker te hebben”, zo stelde hij. Henk Mosk van D66 denkt dat de komst van het hotel er voor zal zorgen dat het dok geen functie meer kan hebben.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

1 reactie

  1. nog zo’n achterlijk plan, welke idioten beslissen toch dit soort onzin…….

Wellicht ook interessant

Back to top button