Hollands KroonUitgaan

Wie is de alleskunner van de gemeente? Dat bepalen de Hollands Kroonse spelen op 9 juli

Hollands Kroon – Burgemeester Rian van Dam heeft op dinsdag 3 mei de Hollands Kroonse Vlam aangestoken. De komende tien weken reist de vlam ter ere van het tienjarig bestaan van Hollands Kroon door de gemeente. Op 9 juli worden de Hollands Kroonse Spelen georganiseerd. Op vier locaties is er van ’s ochtends tot ’s avonds een goedgevuld programma met sport, spel en entertainment. In een afvalrace vol opdrachten wordt de ‘Allessporter’ van Hollands Kroon gevonden.

Het toernooi wordt georganiseerd naar het voorbeeld van het televisie programma ‘De Alleskunner’. Hierin doet een groep mensen mee met een afvalrace vol verrassende opdrachten, om zo te bepalen wie de beste alleskunner is. De Hollands Kroonse spelen volgen dit format, maar dan zijn de opdrachten sportief van aard. Inwoners worden ingedeeld naar leeftijd en spelen verschillende spelrondes. Naarmate de strijd vordert vallen er steeds meer mensen af. De categorieën zijn: 6 tot 12 jaar, 13+, ouderen en Duo’s. Voor sporters met een handicap of een beperking is er een aangepast sportprogramma.

Gezond en sportief programma
Het tienjarig bestaan van de gemeente wordt een sportieve aangelegenheid: Op elke locatie is er een hoofdpodium met opzwepende sporten waar inwoners aan mee kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan zumba, steps, spinning of jumping fitness. Daaromheen zijn er ook rustigere activiteiten zoals yoga, pilates en een plek voor diëtisten, fysiotherapeuten en masseurs. Ook is er een foodtruck met gezonde maaltijden en snacks. De gemeente kiest ervoor om lokale sportscholen en organisaties uit te nodigen. Naast de wedstrijd voor de Allessporter worden er ook fietstochten georganiseerd. Na de spelen kan er genoten worden van een hapje, drankje en een dansje tijdens het Hollands Kroonse Huis.

Om het evenement voor iedereen toegankelijk te houden zullen de spelen op vier plekken tegelijk plaatsvinden. Voor de regio Hippolytushoef is dat bij VV Succes. In Wieringerwerf zijn de spelen bij voetbalvereniging DWO. Ook bij Sportvereniging Kleine Sluis in Anna Paulowna is het de hele dag feest. De laatste locatie is bij Stichting Sportcentrum VZV in ’t Veld. Aanmelden voor de Allessporter of als vrijwilliger om te helpen bij het evenement kan via de website van de gemeente.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button