Den HelderVideo

Postcode prijs van 2,5 miljoen valt in Den Helder, bewoners Kanostraat grote winnaars (video)

Den Helder – Tien Nieuwediepers hebben een bijzonder begin van de maand; een flinke prijs van de Postcode Loterij viel namelijk bij hen in de straat. Het totaalbedrag van 2,5 miljoen wordt voor de helft gedeeld door het gehele postcodenummer 1784, en de andere helft viel in handen van een tiental gelukkige bewoners van de Kanostraat. Zij namen cheques uiteenlopend van 78.125 euro tot 234.375 euro in ontvangst, afhankelijk van het aantal loten waarmee zij meespeelden.

Met een goede portie biologische friet uit een kraam op het pleintje van de straat werd de winst gevierd. De winnaars konden hun geluk niet op. Hoewel door de organisatie al eerder bekend was gemaakt dat er een prijs zou vallen in de straat, was voor de bewoners het bedrag nog een verrassing. “Ik dacht, het wordt een straatprijs van een paar duizend euro, maar het is toch wel flink uitgepakt”, vertelt een bewoner. Bij een aantal gelukkigen was de emotie op het gezicht af te lezen bij de onthulling van de cheques: “Dat mag ook wel denk ik, bij zo’n bedrag. We zijn blij en ontroerd tegelijk”, vertelt een van de winnaars. Voor een ander was de timing van de winst wel erg bijzonder: “Ik ben zeer verrast. Temeer omdat ik morgen tachtig wordt, dat is een prachtig verjaardagscadeautje. Zo iets heb ik nog nooit gehad”.

Een andere heer had gister nog een gesprek met zijn zoon, en hij vertelt lachend dat de timing van dat gesprek wellicht niet helemaal ideaal was: “Ik heb net een maand een nieuwe elektrische fiets, en ik zei tegen mijn zoon: ‘Als ik geld trek, dan krijg jij mijn fiets’. Nou, die ben ik dus mooi kwijt”.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: