Hollands KroonVideo

Wat de bezoekers betreft mag er vaker jaarmarkt in Middenmeer zijn (video)

Advertentie:

Middenmeer – Voor ieder wat wils op de jaarmarkt in Middenmeer. De groente-, -vis en notenboer zijn er natuurlijk vaker te vinden, maar één keer per jaar staan er meer kramen en dat trekt publiek van binnen en buiten het dorp.

“Het is een groot gesorteerde markt”, zegt Gerard uit Wieringerwerf, “van planten tot textiel, van alles en nog wat.” Dat komt de kwaliteit ten goede, vindt Piet, “de mensen zijn ook betrokken en blijd. Dat is toch wel belangrijk.” “Je komt ook weer mensen tegen en dat vind ik toch wel erg leuk”, vult echtgenote Klara aan. Sander uit Den Oever had juist wat meer drukte verwacht, desalniettemin is het volgens hem een goede markt. Wat de meeste bezoekers betreft mag er wel vaker een markt komen. “Het zorgt er misschien voor dat er wat meer mensen in Middenmeer komen kijken en dat is natuurlijk goed voor de winkels”, zegt Sander.

Organisator Hanny Nedermeijer staat op zich open voor het idee, maar het ligt er wat hem betreft wel aan wanneer de extra markt georganiseerd wordt. “Het moet wel in een vakantieperiode zijn”, vertelt de marktmanager, “de meeste mensen werken natuurlijk overdag en dan heb je weinig aanloop.” Er is mogelijk al een oplossing: “mij werd gevraagd om een markt tijdens het havenfeest te doen, in juli. Dat is net wat te kort dag, maar dat komt dus misschien volgend jaar.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button