Den HelderLOS Den HelderRegio Noordkop

LOS Radio komt met “de stem van de vooruitgang”

Den Helder – “Suara Toma” is de naam van een nieuw sociaal-cultureel programma op LOS Radio. Het betekent (vrij vertaald) “stem van de vooruitgang” en de presentatie is in handen van Thilly Faas-Soumeru. Elke donderdagavond ontvangt zij aansprekende gasten die vertellen over hun passie en gedrevenheid.

Elke week is twee uur lang een inwoner van Den Helder te gast. Deze maakt de luisteraar deel van zijn/haar passie en muziekkeuze, want waar in het eerste uur de nadruk op het verhaal ligt, is het tweede uur bestemd voor de eigen persoonlijke muziekselectie van de gast. Het programma is elke donderdag van 21.00 tot 23.00 uur te beluisteren en beleeft haar première op 4 juni. De eerste gasten zijn Marianne Weel (4 juni), May-Britt van Neerijnen (11 juni), Linda Rose Smit (18 juni) en Henk van Kuijk (25 juni).

Thilly Faas-Soumeru is geboren in Den Helder en voor het merendeel getogen in Julianadorp. Haar Molukse afkomst (vader KM / grootvader KNIL) verklaart mede de titel van de uitzending: Suara = stem, Toma = vooruit roeien; dit woord wordt vaak door vissers gebruikt, in het dagelijks leven van de Molukker ook gebruikt om bijvoorbeeld mensen aan te moedigen of te stimuleren een bepaald werk tot een goed einde te brengen.

Luisteren kan via LOS Radio, 105.6Mhz (ether), kabel 89.0FM, online via regionoordkop.nl, via Tune-In en via de gratis Regio Noordkop app. Kijk voor meer (digitale) frequenties op regionoordkop.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button