Den HelderHollands KroonNoord-Holland

Succesvolle eerste testdag voor iedereen met klachten

Regio Noordkop – Sinds maandag 1 juni kan iedereen met klachten zich via het landelijke telefoonnummer aanmelden voor een coronatest. Op 1 juni hebben ongeveer 100 mensen met klachten zich aangemeld voor een coronatest in de regio Noord-Holland Noord. Deze personen zijn de volgende dag getest in de teststraat van Alkmaar. GGD Hollands Noorden is berekend op een testcapaciteit van 900 testen per dag.

Op 2 juni heeft de GGD heeft samen met brandweer en gemeente Hoorn samengewerkt om de locatie klaar te maken voor het testen op woensdag 3 juni. De teststraat in Zwaag is ingericht met onder andere bewegwijzering, afzetting, elektronica en testfaciliteiten. Verdeeld over de twee testlocaties verwachten we op 3 juni in totaal meer dan 200 personen voor een coronatest.

Testprocedure
Mensen die zich vandaag via het landelijk telefoonnummer (0800-1202) aanmelden, kunnen over het algemeen dezelfde of de volgende dag terecht voor een test. Zonder aanmelding en uitnodiging worden mensen niet getest. Mensen krijgen binnen 48 uur bericht of ze besmet zijn met het coronavirus. Een coronatest bij de GGD test niet of je het coronavirus gehad hebt.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button