Den HelderHollands KroonNoord-Holland

Succesvolle eerste testdag voor iedereen met klachten

Advertentie:

Regio Noordkop – Sinds maandag 1 juni kan iedereen met klachten zich via het landelijke telefoonnummer aanmelden voor een coronatest. Op 1 juni hebben ongeveer 100 mensen met klachten zich aangemeld voor een coronatest in de regio Noord-Holland Noord. Deze personen zijn de volgende dag getest in de teststraat van Alkmaar. GGD Hollands Noorden is berekend op een testcapaciteit van 900 testen per dag.

Op 2 juni heeft de GGD heeft samen met brandweer en gemeente Hoorn samengewerkt om de locatie klaar te maken voor het testen op woensdag 3 juni. De teststraat in Zwaag is ingericht met onder andere bewegwijzering, afzetting, elektronica en testfaciliteiten. Verdeeld over de twee testlocaties verwachten we op 3 juni in totaal meer dan 200 personen voor een coronatest.

Testprocedure
Mensen die zich vandaag via het landelijk telefoonnummer (0800-1202) aanmelden, kunnen over het algemeen dezelfde of de volgende dag terecht voor een test. Zonder aanmelding en uitnodiging worden mensen niet getest. Mensen krijgen binnen 48 uur bericht of ze besmet zijn met het coronavirus. Een coronatest bij de GGD test niet of je het coronavirus gehad hebt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button