Cultuur/NatuurDen Helder

Toch nog een Dag van de Muziek!

Advertentie:

Den Helder – Door de Coronacrisis kan het grootste amateurmuziekfestival van Europa, de Helderse Dag van de Muziek, niet doorgaan. Het idee dat er geen muziek zou klinken op 6 juni van trouwe deelnemers vond de werkgroep van de Dag van de Muziek erg jammer en dus bedachten ze een mooi plan voor een alternatieve Dag van de Muziek.

Er ontstond een geweldige samenwerking met Hortus Overzee, waar twee dagen opnames zijn gemaakt van een aantal vaste muzikanten van het festival. Ook op straat werd gefilmd. Zo ontstond er een prachtige film die op 6 juni in première gaat op diverse kanalen en zo klinkt er toch de hele dag muziek op de datum dat het evenement zou plaatsvinden. Zoals het hoort!

Uitzending
“Toen we het idee kenbaar maakten bij Regio Noordkop TV waren zij meteen enthousiast”, aldus de werkgroep. “Ook zij willen de Dag van de Muziek niet voorbij laten gaan en zullen de film die is gemaakt en oude beelden die ze zelf door de jaren heen hebben geschoten de hele dag gaan uitzenden”.

Om 12.00 uur, 15.00 uur, 18.00 uur en 21.00 uur kan iedereen genieten van de nieuwe beelden en beelden door de jaren heen. Stem dan ook 6 juni af op ZIGGO kanaal 41. Heb je een andere provider; kijk op de website www.regionoordkop.nl (bij Regio Noordkop Info) bij het zenderoverzicht. De speciaal gemaakte film van de Dag van de Muziek is op bovenstaande tijden ook te zien op de facebookpagina van het evenement en op YouTube pagina van penvoerder Triade.

Programma
“Toen we onze deelnemers vroegen wie er zou willen deelnemen en wie er leuke verhalen had over de Dag van de Muziek kregen we veel reacties. Het enthousiasme spatte eraf bij muzikanten om mee te doen aan de alternatieve versie. Helaas konden we niet iedereen een plekje geven en kijken dan ook uit naar volgend jaar, waar we iedereen weer live mogen zien spelen.” Toch geeft de uitzending in het klein wel dat heerlijke gevoel van dit populaire evenement. Tijdens het project ontstond een prachtige samenwerking tussen de werkgroep, de filmploeg van Story-Tellers, de geluidscrew (Bas & Bas) en host van de dag Mats. Een uitzending bol van de muziek, korte verhalen en interviews.

En ook werd er traditioneel de Aanmoedigingsprijs uitgereikt aan muzikanten die zich vol inzetten voor de amateurmuziek. Kijk naar de uitzending en zie de reactie van duo BLITZZ en Evelien van Leeuwen die dit jaar de prijs in ontvangst mochten nemen! Dik verdiend!

MuziekNOOD
Muziek brengt verbinding, blijdschap, ontroerd en geeft ontspanning. In deze tijd is de muziekNOOD hoog. De Dag van de Muziek werkgroep hoop met deze uitzending dat de MuziekNOOD weer omgezet wordt in vele Muziek NO(O)T(en)! Laten we 6 juni SAMEN de Dag van de Muziek een beetje vieren! Kijk de uitzending en maak deze dag heerlijk muziek in de woonkamer of thuis op gepaste afstand. Post dit op social media en de Dag van de Muziek zal dit delen. Zo zijn we niet bij elkaar maar toch SAMEN!

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button