Cultuur/NatuurHollands Kroon

Bloemencorso Winkel wint Cultuurprijs Hollands Kroon

Hollands Kroon – Het Bloemencorso Winkel is de winnaar van de Cultuurprijs Hollands Kroon. De prijs werd overhandigd door Theo Meskers, wethouder voor Cultuur en bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 5000 euro.

“De Cultuurprijs Hollands Kroon 2021 wordt toegekend aan Bloemencorso Winkel. Een activiteit die ervoor zorgt dat het hele dorp betrokken is, de saamhorigheid groot is ondanks de competitie en de gemeente landelijke bekendheid geeft”, aldus Lia Rienks, voorzitter van de vakjury. De Cultuurprijs werd overhandigd aan Hielko Mels, voorzitter van het Bloemencorso Winkel.

De vakjury heeft zonder de uitslag van de publieksstemmen te kennen eerst zelf een keuze gemaakt en daarna vergeleken met de online uitgebrachte publieksstemmen. Heel bijzonder, maar deze keuzes liepen vrijwel parallel.

Genomineerden
De vijf genomineerden waren Wilma Beers, Petra Rotgans, Stichting Cultuur binnen de Dijken, Elly Doolaard en Bloemcorso Winkel. Bij de keuze uit deze vijf heeft de vakjury gekeken naar de originaliteit, welke doelgroepen bereikt worden en de creativiteit van de activiteiten. Ook de samenwerking met anderen binnen de gemeenten als wel de binding die het dorp en de omgeving heeft met de activiteit was van belang. Tenslotte werd ook de aantrekkingskracht op de gemeente gewogen.

De vakjury constateert dat de vijf genomineerden een grote verscheidenheid in samenstelling hebben. “Het zijn allemaal kanjers die zich inzetten voor de culturele sector”, aldus Rienks.
Joop Luten, voorzitter Cultuurplatform Hollands Kroon vertelt: “We zijn enorm trots dat het CPHK in de korte tijd van haar bestaan nu al voor de eerste keer de verkiezing van de Cultuurprijs Hollands Kroon mocht organiseren.”

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button