Hollands KroonJeugdVideo

Geen vuiltje aan de lucht tijdens zonovergoten verkeersexamen (video)

Adverentie

Wieringerwerf – In oranje hesjes en op netjes gekeurde fietsen reden basisschoolkinderen door het dorp. Op 3 juni vond namelijk het jaarlijkse verkeersexamen plaats voor de kinderen uit de Wieringermeer.

Normaal is het Verkeersexamen alleen voor groep 7, maar dit jaar deed groep 8 ook mee. Die hadden vorig jaar namelijk geen examen hadden gedaan vanwege het coronavirus. Daardoor deden in totaal 180 kinderen mee het verkeersexamen.

De kinderen volgen een route door het dorp waarbij ze zich netjes aan de verkeersregels moeten houden. Vrijwilligers zien toe of de kinderen zich netjes aan de regels houden. Om veilig aan het verkeer deel te nemen hebben de kinderen zich goed voorbereid. De fietsen zijn eerder al door leerlingen van het rsg Wiringherlant gekeurd en sommige kinderen hebben van tevoren het parkoers al gefietst.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button