Den HelderPolitiek

Giften tot €1.200,- per jaar toegestaan naast uitkering

Advertentie:

Den Helder – De gemeente Den Helder besluit de beleidsregel vrijlating giften en schadevergoedingen aan te passen. Na een motie van de Tweede Kamer in februari, heeft ook de gemeenteraad van Den Helder deze motie op 25 mei jl. overgenomen. Dat betekent dat mensen met een uitkering nu tot 1.200 euro per jaar aan giften mogen ontvangen, zonder dat zij daarvoor worden gekort in de uitkering.

Aanleiding hiervoor was de ‘boodschappenaffaire’: een vrouw moest ruim 7.000 euro aan bijstandsuitkering terugbetalen omdat haar moeder regelmatig boodschappen voor haar deed. Hierdoor ontstond de noodzaak om de Participatiewet, waarin de regels rond uitkeringen zijn vastgelegd, te veranderen.

Omdat de bijstandsregels door de gemeenten worden uitgevoerd, kan het beleid per gemeente verschillen. Hierdoor kan het zijn dat de ene gemeente wel al giften tot 1.200 euro toestaat en de andere gemeente nog niet. De Tweede Kamer wenst wel één landelijke regel, maar zover is het nog niet. Met de landelijke invoering van deze regeling gaat het nieuw te vormen Kabinet aan de slag. De gemeente Den Helder besluit hier niet op te wachten, en gaat vanaf 5 juni werken volgens de nieuwe regel waarbij giften tot 1.200 euro per jaar zijn toegestaan.

De oude beleidsregel liet ruimte voor giften tot 900 euro per jaar. Dat maakt een verschil van 300 euro.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button