112

Politie Den Helder heeft nieuw dienstvoertuig

Den Helder – De Politie Den Helder maakte op 3 juni bekend dat ze een nieuw dienstvoertuig hebben. Dit voertuig is een snelle elektrische fiets en wordt gezien als bromfiets. Een helm dragen is daarom verplicht. Daarnaast zit er een gele kentekenplaat op en is de bel verwisseld voor een duidelijke claxon.

Ondanks dat op een speed pedelec de regels van een bromfiets gevolgd moeten worden, heeft de politie vrijstelling van het RVV en kunnen mensen hun dus ook op plaatsen tegenkomen waar normaal gesproken niet gereden mag worden. In principe volgen ze regels die ook voor bromfietsen gelden, dus op de rijbaan.

De fiets zal voornamelijk worden ingezet bij evenementen, kortere surveillances of geen dringende verplaatsingen. Helaas zit er geen zwaailicht en sirene op.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. net als de boa een fiets of een auto.. stel je voor, te voet. wordt je alleen maar aangesproken door die irritante burgers.

Back to top button
%d bloggers liken dit: