112

Politie Den Helder heeft nieuw dienstvoertuig

Den Helder – De Politie Den Helder maakte op 3 juni bekend dat ze een nieuw dienstvoertuig hebben. Dit voertuig is een snelle elektrische fiets en wordt gezien als bromfiets. Een helm dragen is daarom verplicht. Daarnaast zit er een gele kentekenplaat op en is de bel verwisseld voor een duidelijke claxon.

Ondanks dat op een speed pedelec de regels van een bromfiets gevolgd moeten worden, heeft de politie vrijstelling van het RVV en kunnen mensen hun dus ook op plaatsen tegenkomen waar normaal gesproken niet gereden mag worden. In principe volgen ze regels die ook voor bromfietsen gelden, dus op de rijbaan.

De fiets zal voornamelijk worden ingezet bij evenementen, kortere surveillances of geen dringende verplaatsingen. Helaas zit er geen zwaailicht en sirene op.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: