Den HelderSport

Vrijzwemmen in Aquacentrum Den Helder weer mogelijk

Den Helder – Aquacentrum Den Helder opent vanaf zaterdag 5 juni weer volledig de deuren. Waar bezoekers tot nu toe alleen naar het zwembad mocht komen baantjes zwemmen, zijn vanaf komend weekend ook spelende kinderen en hun ouders weer welkom om te komen vrij zwemmen.

Dat er weer spelende kinderen en hun ouders ontvangen mogen worden heeft alles te maken met de coronaversoepelingen: recreatief zwemmen mag weer en ook alle aquadoelgroepen mogen weer van start. “We hebben hier echt heel erg lang naar uitgekeken”, zegt bedrijfsmanager Age de Jong. “Er is niets leuker dan een druk zwembad met enthousiaste mensen. En het wordt mooi weer, dus het komt echt op het goede moment.”

Maatregelen
Omdat rekening moet worden gehouden met de geldende afstandsregels, moet het Aquacentrum het aantal bezoekers wel beperken. Daarom moet er van tevoren wel gereserveerd worden als mensen willen komen zwemmen. Dit kan via de website van het Aquacentrum.

De bezoekers moeten onderling afstand houden. Bij binnenkomst, in de kleedkamers, maar ook op de perrons en op de trap bij de glijbaan. Er kan weer gebruik gemaakt worden van de douches, toiletten en ook de glijbanen gaan weer open. Wel vraagt het zwembad iedereen thuis alvast de badkleding aan te trekken en naar het toilet te gaan. Maar ook thuis te blijven bij klachten die passen bij corona.

“Het gras op het buitenterrein is gemaaid en ligt er weer mooi bij, de temperaturen in de baden is weer op orden en de glijbanen hebben proefgedraaid, wij zijn er klaar voor”, aldus Hoofd Technische Dienst & Algemene Zaken, Tobias Gode.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. vroeger toch zo veel vertier gehad, jammer dat er zo weinig buitenbad is overgebleven, het is nog nauwelijks nog een zwembad te noemen…..

Back to top button
%d bloggers liken dit: