Uitgaan

Activiteiten dag van de architectuur

Den Helder – In en rondom Den Helder wordt druk gebouwd en veel vernieuwd, waaronder veel woningen. Voldoende reden om als Den Helder aan te haken bij de landelijke manifestatie van de Dag van de Architectuur op zaterdag 18 en zondag 19 juni. Een mooi samenwerkingsproject tussen Triade als architectuurcentrum, de gemeente Den Helder, Woningstichting, Zeestad en Citymarketing, die samen het programma hebben samengesteld.

Sinds 1986 is deze landelijke manifestatie een begrip. Tijdens de Dag van de Architectuur worden iconische gebouwen in de schijnwerpers gezet en wordt belicht wat architectuur kan doen voor de kwaliteit van de leefomgeving in steden, dorpen en regio’s. Architectuur en stedenbouw spelen een belangrijke rol in de oplossing van grote sociaaleconomische en ruimtelijke vraagstukken.

Dit jaar is het landelijke thema “T-Huis”. De betekenis van de vertrouwde begrippen Huis en Thuis is sinds de pandemie en de toenemende schaarste in huisvestingsmogelijkheden aan een grondige update toe. Wat betekent T-Huis? Hoe kunnen inwoners de invloed op de woonomgeving vergroten? Hoe kunnen ontwerpers daaraan bijdragen?

Activiteiten
In het kader van de Dag van de Architectuur worden er diverse activiteiten georganiseerd. Zo zijn er twee verschillende architectuur wandel- en fietsroutes (ook mogelijk met een gids). Verder is er een maand lang een fototentoonstelling van Thijs Wolzak en Jeroen Musch op de Flaneerkade en bij Triade aan de Middenweg 2. Op zaterdag 18 juni is er een interessante lezing bij Triade door architecten Edzo Bindels, Jeroen Geurts en Duco Kapitein. Ook is er op zondag 19 juni een workshop Gebouwen fotograferen met je smartphone door fotograaf Fred van Eck en onder het mom “Even binnenkijken” zijn er speciale openstellingen van diverse markante gebouwen in Den Helder zoals het nieuwe stadhuis, Theater De Kampanje en School 7.

Meer informatie over de Dag van de Architectuur en de diverse activiteiten is te vinden op de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button