112Den HelderPolitiek

Sluiting cellencomplexen Den Helder, burgemeester had op andere uitkomst gehoopt

Den Helder – De cellencomplexen in Den Helder sluiten definitief, waardoor arrestanten voor insluitingen met overnachting straks altijd vervoerd moeten worden naar Alkmaar. Het is niet de uitkomst waarop het Helderse college gehoopt had. De burgemeester geeft aan dat de eerste tests met arrestantenvervoer positief waren, maar dat de gemeente de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten blijft houden.

De politie laat weten dat de sluiting van de cellencomplexen in Den Helder en Hoorn noodzakelijk is. De politie-eenheid Noord-Holland exploiteerde tot op heden 24/7 vijf cellencomplexen, terwijl de formatie binnen de eenheid is berekend en ingericht op slechts drie complexen. In september 2021 werden de cellen in Den Helder al tijdelijk gesloten, maar tegen het einde van het jaar gingen ze weer deels open. Nu sluiten ze toch definitief, naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022.

Burgemeester Jan de Boer gaf in september al aan bang te zijn voor een permanente sluiting van de cellen. Hij was toen ook niet blij over de gang van zaken: Het feit dat de cellen per direct sloten, zonder waarschuwing. Ook ziet de Boer het verlies van voorzieningen in minder stedelijke gebieden als een zorg. De ophoudkamers in Hoorn en Den Helder worden wel verdubbeld en aangepast. Daarnaast werft de politie nieuw personeel voor de vervoersdienst.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

5 reacties

  1. Onderwijs is al niets meer in Den Helder, nu politie weg, dan brandweer weg, volgende ziekenhuis weg, ambulancepost weg langzaam maar zeker wordt Den Helder opgedoekt

  2. Reagerende mensen hier zijn zo ha(r)telijk tegen elkaar! Moet Piet meneer van Kuijk niet hebben dan is het wel RB. Voelt zich daarna vast weer iets beter over zichzelf

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: