Den HelderVideo

Den Helder verandert in muzikale stad op de Dag van de Muziek (video)

Adverentie

Den Helder – Het was zaterdag een groot muziekspektakel in Den Helder. Op twintig verschillende podia in de binnenstad en op Willemsoord traden vele artiesten, bands en zangkoren op. Dit allemaal vanwege de Dag van de Muziek. De festiviteiten in Den Helder vormden zelfs het grootste amateur muziekfestival van Europa.

Sinds de introductie van de Dag van de Muziek in 1995 is het ieder jaar één groot muzikaal feest in Den Helder. De speciale was in de begintijden een landelijk initiatief, maar werd na enkele jaren alweer opgeheven. Niet in Den Helder: daar wordt de dag nog uitbundig gevierd. Zaterdag waren twintig verschillende locaties omgetoverd tot muziekpodium. In onder meer de Kampanje, het Breewaterplein, Cinema Zevenskoop en Stadscafé Flow klonk muziek.

De bezoekers genoten van het muziekevenement: “Dit is toch een evenement, dat moet ieder jaar blijven”, was één van de reacties. Een andere aanwezige vond het leuk dat er ook aan gedacht wordt om iets cultureels te doen in Den Helder. De bezoekers komen ieder jaar terug en hoppen van het ene podium naar het andere: “We gaan zo naar Diverzo en nog naar Willemsoord, we gaan ons vaste rondje lopen.”

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

1 reactie

  1. Ik weet niet hoeveel miljoen er nog nodig is voordat “Reg!o Noordkop” weer haar niveau haalt van voordat ze met gemeenschaps- poen monddood gemaakt werd!

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: