Hollands KroonVideo

Kieledag in Nieuwe Niedorp trekt veel bezoekers (video)

Adverentie

Nieuwe Niedorp – Voor de 41e keer was de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp zaterdag gevuld met marktkramen voor de jaarmarkt. Deze markt staat beter bekend onder de naam Kieledag, vanwege de blauwe kiel wat vroeger werd gedragen bij de kooplui. Het mooie weer en de gezelligheid zorgde voor veel bezoekers.

Met de ongeveer 200 aanwezige kramen konden koopjesjagers weer een lange route lopen langs de verschillende marktkramen. Aan de Dorpsstraat waren particuliere en beroepskraamhouders aanwezig. Van gebakjes tot tweedehands kleding, er was voor ieder wat wils bij: “Het is lekker groot en er is veel te zien. Er is een grote verscheidenheid aan producten die de mensen aanbieden”, aldus bezoekers van de markt.

Tijdens de markt konden diverse verenigingen en stichtingen hun acties promoten. Zo organiseerde de Waterfeesten een spannend spel, met Schuif ‘m erin: “De deelnemers mogen twee keer schuiven met een flesje over de baan. Als je tien punten haalt, krijg je een tientje terug”, spreekt één van de leden. Het spel was een groot succes: “Het slaat onwijs aan. Ze komen allemaal terug voor dit spel.”

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button