Sport

Massasprint beslist 2e etappe Tour de Lasalle, De Rijk blijft in het geel

Adverentie

Den Helder – De tweede etappe van de Tour de Lasalle eindigde vrijdagavond op de Jan Verfailleweg in een massasprint. Die werd gewonnen door Joakim Zuidema, gevolgd door Luuk Nissen en Joris de Boer. Het geel zit ook na twee dagen nog om de schouders van Dorus de Rijk en het blauw gaat naar de dagwinnaar van vrijdag; Zuidema.

Drie renners besloten na de etappe van Texel niet meer van start te gaan. Dat waren Jesse Vriend, Daan Spackler en Jesse den Otter. Laatstgenoemde was donderdag betrokken bij een valpartij en bleek een duim te hebben gebroken. Hij was, in het gips, overigens wel aanwezig om zijn ploeggenoten te ondersteunen. Kevin van der Leij (individuele renner) kampte nog voor de start al met een klapband en aangezien de materiaalwagen toen net weg was, liep hij zelf maar terug naar Hotel Den Helder en besloot hij de strijd te staken.

Valpartij op Defensieweg (DHfoto).
Val en ontsnapping
De etappe van vrijdag werd gekenmerkt door een grote valpartij en door een bijna succesvolle ontsnappingspoging. Bij de valpartij, op de Defensieweg, waren tien renners betrokken. Enkele werden met personenauto’s van de organisatie naar het ziekenhuis gebracht, vermoedelijk met botbreuken. Voor Stijn Wierda van de Helderse Isero-DOK ploeg kwam zelfs de ambulance ter plaatse. Meerdere renners die bij de valpartij betrokken waren dachten het sleutelbeen te hebben gebroken.

Op het moment van de valpartij was er al een kopgroep ontstaan van eerst twaalf en later achttien renners. Die bestond onder meer uit alle truien en de kopgroep wist tot vlak voor de finish bijeen te blijven, maar werd uiteindelijk toch teruggehaald door de achtervolgende groep. In de sprint was Zuidema dus de snelste.

Zaterdag staat eerst de tijdrit op het programma en daarna de omloop over de dijk en door Huisduinen. Voor beiden is de finish op de dijk, ter hoogte van Kaap Hoofd. Zaterdag komen ook de meisjes Nieuwelingen en Vrouwen Junioren in actie. De Tour de Lasalle is live te volgen via Radio Tour de Lasalle (streekomroep Regio Noordkop) vanaf 09.00 uur.

Truien na etappe 2:
Geel: Dorus de Rijk (Nederlands Militair Team)
Blauw: Joakim Zuidema (T.Z.N.)
Groen: Joris de Boer (Fixmybody cyclingteam)
Wit: Twan Brusselman (Nederlands Militair Team)
Regio: Leroy Weijers (Sinnige Bouwmanagement)

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button