Hollands KroonSport

Vakantie en kermis voor SV Wieringerwaard

Adverentie

Wieringerwaard – De voetballers van Wieringerwaard verloren in de nacompetitie met 0-2 van het sterke WBSV uit Westbeemster. Trainer Jack Vledder toonde zich een sportief verliezer. Wel had hem pijn gedaan dat zijn team , dat goed speelde, geen enkel moment geluk had gehad.

Veel publiek
Het was op deze zomerse avond knus bij Wieringerwaard. Meer dan 250 fans waren er komen opdagen, en in de kantine werd er hard gezwoegd om iedereen van hapjes en vooral drankjes te voorzien. De stemming zat er goed in en zelfs de meest sombere fan van Wieringerwaard ging ervan uit dat het team van Vledder een stunt kon gaan uithalen. De thuisploeg kon niet in de meest sterke opstelling spelen, echter dat zelfde probleem had ook de tegenstander. Vledder wist wel precies hoe de tegenstander in elkaar zat. “We hebben vorig jaar in de nacompetitie ook al tegen ze gespeeld. Het is een team dat snel gevaarlijk kan worden, en niet snel zal opgeven.” In de openingsfase kwam Wieringerwaard uitstekend voor de dag. En er kwamen al snel kleine kansen.

Strafschopgebied
In de tiende minuut werd Malvin Robert in het strafschopgebied onderuit getrokken. De grensrechter vlagde en met een neutrale arbitrage wil dat altijd zeggen dat er een strafschop wordt gegeven. “De man in het zwart dacht daar anders over. Hij negeerde gewoon het vlaggen van zijn collega. Dat was voor ons een grote slag. Stel nou hoe dit duel was verlopen als we wel die terechte strafschop hadden gekregen en ook benut.” Daarna bleven beide teams volop knokken voor de openingstreffer. Met rust stond het echter nog 0-0.

Tweede helft

Beide teams verschenen in het tweede bedrijf in dezelfde opstelling op de nog steeds groene grasmat. In de 55e kreeg Niels Spaans last van een hamstring blessure. Zijn vervanger was Kees Bakker. Er kwam echter nog meer blessureleed voor de thuisploeg. Een speler kreeg kramp en moest naar de kleedkamer. In zijn plaats kwam Jayjay Ruitenberg Twee minuten later werd het na een goed opgezette aanval 0-1. Doelman Thomas Klos ,die verder uitstekend overkwam, ging niet helemaal vrijuit bij deze treffer. De manschappen van Vledder gingen daarna dapper verder om terug te komen. Er waren nog twee kansen echter het ontbrak aan een beetje fortuin. Een minuut voor tijd werd het 0-2.

Huid duur verkocht

De droom van een kampioenschap mocht weer voor een jaar in de voetbaltas worden opgeborgen. Vledder en zijn manschappen gingen als mannen met de teleurstelling om. “Ik moet wel eerlijk bekennen dat als je de hele wedstrijd bekijkt de tegenstander toch net iets sterker spel liet zien. De tegenstander toonde meer power. We hebben onze huid duur verkocht. En kritiek op de arbitrage heb ik niet snel. En dat doe ik ook deze keer niet. Echter het is wel jammer dat in de tiende minuut een volkomen terechte strafschop niet aan ons is gegeven. Anders was de uitslag van deze wedstrijd misschien heel anders geweest. En we hadden dan als volgende tegenstander Sint Boys gehad. Nu mag WBSV daar tegen spelen.”

Nieuw seizoen
SV Wieringerwaard kijkt terug op een wisselvallig seizoen. “Het begin verliep slecht, daarna waren er liefst acht overwinningen op rij. Daarna ging het weer minder. We trainen nog een keer en gaan dan met vakantie.” Volop vertrouwen heeft hij in het nieuwe seizoen. “Er komen enkele sterke jongens over uit de A-junioren. En de selectie blijft traditiegetrouw bij elkaar. Iedereen heeft hard gewerkt en mag deze maand met extra veel plezier naar de lokale kermis.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button