Sport

FC Den Helder verliest en blijft derdeklasser

Advertentie:

Den Helder – De veldvoetballers van FC Den Helder hebben in Wormerveer een 5-1 nederlaag geleden tegen Saenden. Door dit resultaat is het team uitgeschakeld in de nacompetitie en komt het volgend jaar wederom in de derde klasse uit.

Op het gezellige en goedgevulde sportpark van vv Saenden begon het team van trainer Ben de Visser vol goede moed aan de nacompetitie. Het begin was veelbelovend en Saenden werd direct vastgezet, maar zoals vaker dit seizoen was de eerste en beste tegenaanval van de tegenstander direct raak: 1-0. De 2-0 volgde vrij snel en FC Den Helder kon daar weinig tegenover stellen. Saenden liet de Nieuwedipers het spel maken en bij balverlies kwamen zij er razendsnel uit. Dit resulteerde in een 4-0 ruststand, waardoor de wedstrijd na 45 minuten al was gespeeld.

Ondanks deze grote achterstand kwam FC Den Helder in de tweede helft het veld op alsof het slechts met 1-0 achterstond en Saenden kwam zwaar onder druk te staan. Kenny Gerssen knalde de eerste goal binnen, Max Snippe kopte op de lat en Saenden begon te wankelen. Helaas voor FC Den Helder bleef het bij die ene goal van Gerssen. Saenden maakte in de slotfase nog de 5-1, maar dat was slechts voor de statistieken. Zo is de nacompetitie voor de ploeg uit Den Helder teleurstellend snel tot een einde gekomen, en is het tevens einde seizoen.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button