Sport

Jan Kouseband en Sander de Maaijer winnen Vuurtorentoernooi bij Entre Nous

Advertentie:

Den Helder – Jeu de boules vereniging Entre Nous organiseerde afgelopen weekend het jaarlijkse Vuurtorentoernooi. Jan Kouseband en Sander de Maaijer kwamen als winnaars uit de strijd.

Diverse sterke teams hadden zich voor het Vuurtorentoernooi ingeschreven, waaronder een Pools en een Frans team. Om 10:30 uur begonnen de wedstrijden en werden de twee voorronden gespeeld. Daarna kwam de verdeling in een A- en B-poule. Nadat deze indeling was gemaakt, barstte de strijd los en kon worden genoten van een hoog gehalte jeu de boule. In de A- en B-poule werden drie wedstrijden gespeld.

Het bleef tot het eind spannend welk duo zich tot winnaar van dit toernooi mocht noemen. Het werd op saldo’s beslist, met minimale verschillen. Uiteindelijk werd het team Jan Kouseband en Sander de Maaijer (Wieringerwaard) winnaars van dit toernooi, met drie gewonnen partijen en een saldo van plus 21. Tweede werd het Poolse team Rafal Teufel, met zijn zoon Szymon. Zij wonnen drie partijen, maar hadden een saldo van plus twintig. Derde werden het team uit Beverwijk Tino Rodriguez en Twan Dekker. Ook zij pakten driemaal winst met een saldo van plus 18. De plaats vier en vijf werden ook beloond met een prijs. Vierder werd het Franse team Jordan/Laurent Nieccial, en de winnaars van 2023 Kees en Rik Kaandorp werden vijfde.

Winnaars poule B
In de B-poule was er succes voor het team van Entre Nous: Hannie Karsten met Cees Koppen pakten fraai de eerste plaats met drie gewonnen partijen en een saldo van plus 27. Tweede werden uit Zuid-Scharwoude Marion Smit met Martien Schouten. Rick c.d Steen en Dani Rodriquez, een combi team uit Wieringerwaard en Beverwijk. Vierde werden de broers Gus en Chris Hulsman gevolgd door Gerard Meijer en Angela Stork. Ook deze teams vielen in de prijzen. Entre Nous kijkt terug op een zeer geslaagd toernooi en kreeg vele complimenten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button