Sport

JVC vrouwen eervol onderuit in bekerfinale

Advertentie:

Julianadorp – De veldvoetbalsters van JVC hebben de KNVB bekerfinale tegen Candia ‘66 met 3-2 verloren. Het team van trainer Robert Deelstra liet een sterke indruk achter en kon met opgeheven hoofd terug naar huis.

Na het behalen van het kampioenschap werd door de JVC dames al een paar weken uitgekeken naar dit bijzondere duel. In Amstelveen werd op neutraal terrein tegen deze tegenstander uit Rhenen gespeeld. De eerste helft was redelijk gelijkwaardig. Door een prachtig afstandsschot van Naomi Kok werd het 0-1 voor JVC. Dat was ook meteen de ruststand.

Candia kwam in het tweede bedrijf sterker voor de dag. Er werd snel, fysiek en ambitieus gespeeld. Desorganisatie in de JVC-achterhoede zorgde er mede voor dat het gelijk werd. Daarna kon de tegenstander in korte tijd zelfs uitlopen naar 3-1. JVC gaf de hoop echter nog niet op en er kwam een alles of niets offensief. Via een schitterend schot van Isa Friskus werd de aansluitingstreffer nog gemaakt. Kort voor tijd was er zelfs nog een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar het zat JVC niet mee. Na afloop waren Deelstra en zijn speelsters al snel weer realistisch: “We zijn finalist in de beker en kampioen van de vierde klasse. Het was een mooie finaledag en ik ben zeer trots op deze groep. De derde helft hebben we met overtuiging gewonnen”, concludeerde Deelstra met een knipoog.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button