Den Helder

Nieuwedieper verdacht van structureel seksueel misbruik kinderen

Advertentie:

Den Helder – De 34-jarige Robert K. uit Den Helder wordt ervan verdacht dat hij tussen januari 2021 en november vorig jaar in Den Helder seksueel misbruik zou hebben gemaakt van twee minderjarige meisjes. Ook zou hij drie jaar lang in bezit zijn geweest van kinderporno. Dat bleek maandag tijdens de eerste inleidende zitting tegen de man.

Het onderzoek in de strafzaak tegen K. is inmiddels helemaal afgerond en zowel het Openbaar Ministerie als de advocaat van de Nieuwedieper zien het liefst zo snel mogelijk een inhoudelijke behandeling gepland worden. Momenteel wordt enkel nog gewacht op een psychologisch onderzoek en een reclasseringsadvies, maar die zouden uiterlijk volgende week aan de rechtbank moeten worden opgestuurd.

De 34-jarige verdachte zelf had even de tijd nodig toen hij het laatste woord kreeg. Hij zou de rechtbank namelijk volgens zijn advocaat eigenlijk om een schorsing van de voorlopige hechtenis willen vragen, maar ook wat betreft de verdediging is het risico dat er dan iets fout gaat op dit moment te groot. “Cliënt heeft het er heel erg moeilijk mee”, aldus advocaat Marco Berbee. De Alkmaarse rechtbank neemt dinsdag een beslissing over het verdere verloop van de strafzaak tegen de Nieuwedieper.

Verslag: Joost Verhagen

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button