Sport

ZAP degradeert naar derde klasse

Advertentie:

Breezand – Het was zondag een trieste dag voor de veldvoetballers van ZAP. Het team van trainer Dennis Kanne verloor met 0-1 van Hooglanderveen, waardoor degradatie naar de derde klasse een keihard feit is.

ZAP had een moeilijke week achter de rug, want trainer Marcel Ris was door het bestuur naar huis gestuurd. Dennis Kanne, de vaste trainer van het tweede nam zijn rol daarom even op zich. Het werd voor de ploeg uit Breezand een moeizaam duel tegen een zeer stugge tegenstander. De spelers van ZAP waren duidelijk gespannen, en dat zal niemand ze hebben kwalijk genomen. De ploeg was ook verzwakt door het ontbreken van spelbepaler David Albert, die geschorst was. In de eerste helft waren er voor ZAP weinig mogelijkheden. Vier minuten voor het rustsignaal maakte Hooglanderveen ook nog eens de 0-1.

In de tweede helft bleef het een matige wedstrijd. ZAP-goalie Devlin van den Bosch moest af en toe zijn klasse laten zien om zo een grotere achterstand te voorkomen. De thuisploeg was via Nick Broersen nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn harde schot werd gestopt. Door een gebrek aan creativiteit werden er lange tijd te weinig kansen ontplooid. Toen trainer Kanne meer risico nam, kwamen er ook meer kansen. Het zat ZAP echter niet mee en de wedstrijd eindigde in 0-1. Na afloop was het stil op het complex. ZAP moet volgend jaar proberen zo snel mogelijk weer in de tweede klasse terug te keren.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button