Hollands Kroon

KH44 neemt deel aan zeilwedstrijd op het IJsselmeer

Adverentie

KOLHORN – De ansjovisjol KH44 uit Kolhorn neemt op zaterdag 6 juli deel aan de zeilwedstrijden voor staverse jollen, welke op het IJsselmeer voor de kust van het Friese stadje Stavoren worden gehouden. In een vloot van zo’n 10 tot 15 jollen zal zij proberen met haar nieuwe vlasdoek zeilen hoge ogen te gooien.

De jol vertrekt donderdag uit Kolhorn en gaat via Den Helder, de Waddenzee en een van de sluizen in de Afsluitdijk naar Stavoren. Tijdens de wedstrijd zal de bemanning van de jol bestaan uit Hans Evenhuis, Rob Leeflang, Jan Stam en Frans Schepers.

De reguliere rondvaart op het Kolhornerdiep zal door deze activiteiten op zondag 7 juli komen te vervallen. Vanaf 14 juli vaart de jol weer wekelijks af op zondagen om 15 uur. Via telefoonnummer 06 51 53 52 73 kan men reserveren.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button