Hollands Kroon

Klaar met stroomkabelschade Hippolytushoef

Advertentie:

Hippolytushoef – Ze zagen het alweer aankomen: graafmachines in de straat en ja hoor…alles op zwart. Ondernemers van de Koningstraat in Hippolytushoef hebben er schoon genoeg van. In twee jaar tijd is er al zes keer stroomstoring geweest door graafwerkzaamheden. “Ik ben mensen thuis verder gaan knippen. Niet normaal, toch?”

Inmiddels ligt de Koningstraat weer dicht, maar voor Mathijs Laan is de maat vol. “Afgelopen dinsdag was ik aan het werk. Ik zag de mannen aankomen en waarschuwde mijn collega al. Ik was bezig met facturen en bestellingen en plotseling kwam er een rare plof uit mijn computer. Ja, ik had weer flink de balen. We verkopen metaaldetectoren en zijn vooral afhankelijk van online bestellingen. Dat ligt bij een stroomstoring helemaal stil. Maar ook een computer ging stuk de vorige keer. Duizend euro schade.”

Bij de kapper aan de overkant hetzelfde verhaal. Kapster Petra Joor: “Het is meteen donker. We kunnen niet föhnen, hebben geen warm water. Het is de zoveelste keer al, dus wij waren ook wel ontstemd. We zijn toen maar ’s avonds aan het werk gegaan.” Laan: “We hebben contact gezocht met Liander, maar we krijgen geen gehoor. Ik heb gevraagd naar iemand voor uitleg en ze moeten nog steeds terugbellen. We hebben één keer schadevergoeding gehad, maar dat is heel moeilijk.”

Kabelbreuk
Liander bevestigt bij navraag de stroomstoringen door kabelbreuk. Zes keer in twee jaar tijd, laat een woordvoerder weten. “In vier van de zes gevallen is het graafschade door derden. Zo ook afgelopen week.” Daarmee zegt Liander niet altijd verantwoordelijk te zijn voor de schade, want ook de gemeente kan opdrachtgever zijn.

Mathijs heeft overigens een oplossing om kabelbreuken te voorkomen: hij verkoopt kabeldetectoren. “Die pak je zo op, je loopt naar buiten en je weet meteen waar een kabel ligt. Nu zie ik vaak genoeg dat ze heel voorzichtig aan het graven zijn. Dat is dus helemaal niet niet nodig met dit apparaat. Hadden ze dat maar eerder geweten.”

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button