Hollands Kroon

KNRM sleept en helpt repareren

Hollands Kroon – Het KNRM-station Den Oever werd woensdagmiddag gealarmeerd voor een zeiljacht op de Waddenzee, met schade aan de schroef. Daarvan was een breekpen gebroken.

Het jacht zou vlak voor de sluis liggen. Tijdens de schutting naar de Waddenzee bleek dat het zeiljacht niet bij Den Oever voor de sluis lag, maar in Kornwerderzand. De bemanning zette met de Johanna Margareta over de Waddenzee koers naar Kornwerderzand en bij aankomst bleek dat al een berger bij het zeiljacht lag.

De schipper wilde daarvan geen gebruik maken en gaf er de voorkeur aan zich te laten helpen door de KNRM. De Johanna Margareta sleepte het jacht naar de sluis en de bemanning hielp de schipper daar met het vervangen van de breekpen. Daarna kon het vaartuig zelfstandig verder. Het was voor het KNRM-station Den Oever de veertiende actie van 2020.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button