Sport

40e Zandlopertoernooi bij Tennisvereniging Julianadorp

Julianadorp – Voor de 40e keer organiseert Tennisvereniging Julianadorp van 10 tot en met 18 juli het Warnars Makelaardij Open Zandlopertoernooi.

Het 50-jarige TVJ heeft hiermee een primeur, dit is het 1e cluboverstijgende tennistoernooi in de Noordkop na de versoepelingen van de maatregelen tegen de verspreiding van het corona-virus. In 2020 heeft het toernooi helaas geen doorgang gevonden als gevolg van de coronacrisis. Hoofdsponsor dit jaar is wederom Warnars Makelaardij.

Na het openen van de inschrijving hebben meer dan 245 tennissers en tennissters zich ingeschreven. Er wordt gespeeld in de categorieën met speelsterktes vier tot en met acht, met in alle categorieën enkel-, dubbel- en mixpartijen. In de enkelcategorieën wordt er ingedeeld en gespeeld op actuele rating.

Naast de eigen leden van TVJ heeft ook een groot aantal leden van andere tennisverengingen in de Noordkop zich ingeschreven. Bij de wedstrijdleiding is het duidelijk geworden dat spelers weer staan te trappelen om buiten de eigen vereniging wedstrijden te mogen spelen tegen leden van omringende verenigingen. ’t Zandlopertoernooi is een populair toernooi, kent een rijke historie met in alle jaren veel spelers die jaar na jaar terugkomen. Uniek is dat één van de leden van TVJ, Adrie Vermeulen, aan alle vorige edities van het Zandlopertoernooi heeft meegedaan en ook dit jaar weer van de partij is.

De enthousiaste wedstrijdcommissie, met als wedstrijdleiders Jolanda Steunenberg en Robert de Vries, is erg verheugd dat sponsoren van de vorige editie ook in 2021 het toernooi weer ondersteunen.

Ondanks de versoepelingen (geen beperkingen in aantal bezoekers, de kantine en terrassen weer open) zullen er tijdens het toernooi mogelijk nog wel regels zijn om het verspreiden van het corona-virus tegen te gaan. TVJ zorgt voor middelen om aan de dan nog geldende coronamaatregelen te voldoen. Spelers en toeschouwers wordt gevraagd zich hier dan ook aan te houden.

Fotograaf: Leen Plokkaar

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button