Hollands KroonVideo

Hardrijders aangepakt in de Wieringermeer (video)

Advertentie:

Wieringerwerf – Kinderen uit de Wieringermeer voerden vrijdagmiddag snelheidscontroles uit op de Oosterterpweg bij Wieringerwerf. Veilig Verkeer Nederland organiseerde de actie omdat veel automobilisten te hard rijden.

Uit onderzoek van de gemeente Hollands kroon bleek dat tot wel 85% van de bestuurders te hard reed, sinds de maximale snelheid op de Oosterterpweg werd verlaagd tot zestig kilometer per uur. VVN Wieringerland werkt samen met politie, gemeente en omwonenden om de gemiddelde snelheid naar beneden te krijgen, bijvoorbeeld met stickeracties, zelfgemaakte verkeersborden en nu ook de snelheidscontrole.

Met een laser meten de kinderen de snelheid. Even verderop staat een andere groep klaar voor het vervolg: mensen die zich aan de snelheid houden krijgen een duimpje omhoog, hardrijders een duimpje omlaag en de mensen die het echt bont maken worden staande gehouden door de wijkagent.

Uiteindelijk zijn 106 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reed 58 procent te hard en de snelste reed 98 kilometer per uur. Er is dus nog een lange weg te gaan voordat de kinderen écht veilig naar school kunnen fietsen.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button