Kop van Noord-HollandUitgaan

Op zoek naar vleermuizen in Eendenkooi ’t Zand

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Ga ook mee op zoek naar vleermuizen in de Eendenkooi van ’t Zand met gidsen van Landschap Noord-Holland. Dit kan op zaterdagavond 30 juli. Eendenkooi ’t Zand is een gesloten plek met veel groen eromheen, waar normaal niemand binnenkomt. 15 juli is dit toegestaan, weliswaar met gids. Bezoekers zijn na een korte inleidende video welkom voor een spannende zoektocht naar verschillende soorten vleermuizen.

Vleermuizen zijn wonderlijke dieren. Het zijn de enige zoogdieren die vliegen en als de andere dieren gaan slapen komen ze tevoorschijn om op jacht te gaan. Je ziet ze razendsnel langs de bomen door de lucht schieten op zoek naar insecten. In de eendenkooi komen verschillende soorten voor. Vleermuizen vliegen schijnbaar zonder geluid te maken, maar met de batdetector van de gids kun je ze toch te horen krijgen.

Iedere soort maakt een eigen geluid en zo is erachter te komen welke soorten er rondvliegen bij de Eendenkooi van ’t Zand. Met wat geluk zijn ze ook nog te zien in het licht van de lamp van de gids. Voor kinderen een spannende nachtwandeling in het donkere kooibos. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: zaterdagavond 15 juli van 21:30 uur tot 23:30 uur
Waar: Eendenkooi ’t Zand, Korte Bosweg 47A, 1756 CA ’t Zand

Ga voor meer informatie en reserveren naar www.gaatumee.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button