Politiek

PVV wil cybercriminaliteit in gemeente Den Helder bestrijden

Advertentie:

Den Helder – De PVV Den Helder maakt zich zorgen over het sterk groeiende aantal cyberaanvallen tegen gemeenten. “In 2023 zijn gemeenten van alle sectoren het hardst geraakt door cyberincidenten en dit jaar zijn ook meerdere provincies platgelegd door cyberaanvallen”, zegt PVV’er Frank Feeburg. Zijn fractie heeft daarom twee moties opgesteld om cybercriminaliteit in de gemeente Den Helder tegen te gaan. Deze moties worden tijdens de raadsvergadering van maandag 8 juli 2024 ingediend.

Ten eerste wil de PVV dat de gemeente een evenement genaamd ‘Hackaton’ organiseert. Dat is een evenement waarbij teams samenwerken om in korte tijd oplossingen te bedenken voor aangereikte casussen en vraagstukken met betrekking tot ICT. Ook vraagt de fractie het college om in samenwerking met het onderwijs een jaarlijkse competitie te organiseren waarbij Helderse scholieren en studenten in de gelegenheid worden gesteld de gemeente te hacken. Volgens de PVV is het erg nuttig om jongeren in te zetten bij het testen en verbeteren van de zelf ontwikkelde software. “Jongeren kunnen een sleutelrol spelen in het vergroten en breed uitdragen van de digitale weerbaarheid van de samenleving”, aldus Feeburg.

Waar de eerste motie betrekking heeft op jongeren, gaat de tweede motie juist over ouderen. De PVV vindt het belangrijk dat ouders meer begrip krijgen van de online leefwereld van hun kinderen en dat zij daarin getraind worden. Daarom vraagt de fractie het college om uit te zoeken of de gemeente Den Helder zich, net als buurgemeente Hollands Kroon, aan kan sluiten bij City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button