Hollands Kroon

‘De tule benne gaar’

Adverentie

HIPPOLYTUSHOEF – Deze woorden kan bakker Bellis bijna wel dromen. Elk jaar roept hij dat steevast om 12.00 uur aan het begin van de Wieringer kermis. En ook dit jaar stonden er weer tientallen mensen in de rij om de versgebakken tulen in ontvangst te nemen.

Wat ook een vaste traditie is, is dat de familie Hovius al jarenlang vooraan in de rij staat. Met een volle mand tulen ging hij dan ook weer tevreden huiswaarts. Wie o wie zal hem eens een keer verslaan. De bakker en zijn personeel gaat weer een drukke tijd tegemoet, want er moeten ook nog heel wat tulen worden gebakken voor in de kerk.

Foto’s: Herman Loer


Lange rij voor de tulen


Ze zagen er weer prima uit


Familie Hovius weer als eerste

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button