Nieuws

Misleidende uitnodigingsbrief voor buurtapp

Advertentie:

HIPPOLYTUSHOEF – Verschillende bewoners in de Van Hengelstraat hebben een brief ontvangen waarin je wordt uitgenodigd om mee te doen met een besloten buurtapp van Nextdoor.

In deze buurtapp worden lokale tips en aanbevelingen gedaan voor bijvoorbeeld een klusjesman of oppas. Verder zou er worden gesproken over veiligheid in de buurt, het plannen van evenementen en nog veel meer.

Als je wilt meedoen moet je je aanmelden op hun site. De brief bevat een uitnodiging om lid te worden van deze buurtapp en is zogenaamd namens een buurtbewoner verstuurd. In een aantal gevallen worden ook de achternaam en zelfs de straatnaam van deze bewoner genoemd op de brief, waardoor deze persoon eenvoudig te achterhalen valt. Bij navraag blijkt echter dat deze persoon van niks weet: de brief is in werkelijkheid door het bedrijf zelf verstuurd. De eerste aangiften wegens identiteitsfraude zijn al ingediend.

Meer weten kijk op opgelicht.avrotros

 

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button