112

Man aangehouden na korte achtervolging

Den Helder – De politie heeft zondagochtend 2 augustus een 20-jarige man uit Den Helder aangehouden, nadat hij een stopteken negeerde en probeerde weg te komen.

Rond 04:30 uur in de ochtend zag de politie deze man rijden over de Waddenzeestraat op een bromfiets welke opviel vanwege zijn rijgedrag. De bestuurder negeerde het stopteken en reed richting de Nieuweweg, waar hij via het gras het fietspad aan de Drs. F. Bijlweg opreed. De politie kon de bestuurder geforceerd laten stoppen, echter rende hij weg. Na een korte achtervolging te voet werd de man gehinderd door een hek en kon hij alsnog worden aangehouden.

Tijdens de fouillering werd een alarmpistool aangetroffen. Deze werd vervolgens in beslag genomen. De bromfiets bleek van diefstal afkomstig, net als de kentekenplaat welke van een andere bromfiets afkomstig was. Deze werd ook in beslag genomen. De bestuurder bleek niet in bezig van een rijbewijs en rook volgens de politie naar alcohol en hennep.

De verdachte weigerde echter de alcohol- en drugstest. Voor beide weigeringen, negeren van het stopteken en rijden zonder rijbewijs ontvangt hij een proces-verbaal.

Toon meer

Cathy Niesten

Mijn naam is Cathy Niesten (20) en ik ben redacteur bij Regio Noordkop. Ik ben geboren en getogen in Den Helder en bereikbaar via cathy@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button