Schagen

Sportpark Groenoord wordt ontmoetingsplek voor 55-plussers

Schagen – De Derde Helft, georganiseerd door verschillende sportverenigingen uit Schagen, draait om bewegen, koffie drinken, gesprekken voeren en een sociale plek ontwikkelen voor 55-plussers. De ontmoetingsplek op sportpark Groenoord start voor alle leden en niet-leden van verenigingen in het najaar van 2020.

Dit initiatief is bedacht door het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij. Voetbalvereniging Schagen United, hockeyvereniging SMHC Magnus, tennisvereniging STC, jeu-de-boulesvereniging PON en atletiekvereniging TAS’82, allen gevestigd op sportpark Groenoord, zetten gezamenlijk hun schouders onder dit nieuwe project in Schagen.

Elke dinsdag een Derde Helft
De activiteiten binnen De Derde Helft worden georganiseerd door de 55-plussers zelf die zich verenigingen in een ouderencommissie. Ondersteund door lokale partners als Sportservice Schagen en Hollands Kroon, Wonen Plus Welzijn en gymnastiekvereniging Lycurgus Advendo. Vanaf het najaar zal er elke dinsdag een Derde Helft op het sportpark plaatsvinden voor en door 55-plussers.

Nanda Timmerman van Team Sportservice licht toe: “Tijdens De Derde Helft organiseren ouderen en clubs activiteiten in de sportkantine. Daar kunnen niet alleen leden aan meedoen, ook iemand die geen lid is, is welkom op deze dagen.” Op deze manier vergroot de club de maatschappelijke waarde en ervaren ouderen saamhorigheid binnen een sportvereniging, zonder per se een sport uit te oefenen.

Vrijwilligers
Voor deze ouderencommissie zijn de organiserende verenigingen op zoek naar inwoners uit Schagen die hun bijdrage willen leveren om De Derde Helft te organiseren en als vrijwilliger in de ouderencommissie zitting te nemen.

Belangstellenden hiervoor kunnen zich melden bij Nanda Timmerman via 0224-214774 of ntimmerman@teamsportservice.nl. Meer informatie over De Derde Helft is te vinden op de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button