Sport

Tesfu verbetert in Vught clubrecord

Den Helder – Samen met Gianluca Assorgia nam Filmon Tefsu van SV Sportlust zaterdag 1 augustus deel aan een baanwedstrijd in Vught. Beide lopers hadden zich ingeschreven op de 3000 meter en konden deelnemen aan de snelste serie.

In het internationale veld haalde Tesfu een zevende plaats in een tijd van 8.14,41 en verbeterde daarmee het clubrecord met maar liefst acht seconden. Tesfu, die nog steeds veel progressie maakt, liep met een medeloper achter een kopgroep van zes man. Daarin was Stan Niesten uiteindelijk de snelste in 8.01,50, gevolgd door lopers uit IJsland, België en Duitsland. In de laatste ronde wist Tesfu zijn medeloper van zich af te schudden en liet daarmee zien dat er wellicht nog een betere tijd in had gezeten.

Na goede prestaties in de afgelopen weken moest Assorgia dit weekend genoegen nemen met een plaats in de middenmoot en een tijd van 8.31,97. Volgende week nemen beide lopers waarschijnlijk deel aan een baanwedstrijd in Utrecht.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button