Den Helder

“Zo snel mogelijk waarschuwingsborden op het strand!”

Den Helder – De 37-jarige Pool die zondag het leven liet bij het redden van drie kinderen uit zee, dient postuum een Helderse onderscheiding te krijgen. “Zodat zijn heldendaad nooit vergeten wordt”, aldus fractievoorzitter Vincent van den Born van de PVV.

In een brief aan het college oppert de PVV dit, maar gaat verder ook in op het ontbreken van waarschuwingsborden op het strand voor gevaarlijke stromingen. Die moeten er zo snel mogelijk komen. Niet alleen bij de toegang tot het strand, maar ook bij elke pier. “En niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Duits en Engels”, aldus Van den Born.

Het verhaal dat een inwoner (maandag in het NHD, red.) het probleem van de ontbrekende borden al eerder in een overleg met de Helderse wethouder Heleen Keur en de Stichting Strandexploitatie Noordkop op tafel heeft gelegd en toen niet serieus werd genomen, heeft de PVV geschokt. De bewoner van Julianadorp zegt ‘weggehoond’ te zijn met de mededeling “dat ze het lelijk vonden”. De fractie vraagt om een gespreksverslag van de ontmoeting tussen de betreffende bewoner, wethouder Keur en Stichting Strandexploitatie Noordkop.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button