Den HelderJeugd

AZC Den Helder krijgt bezoek van het Wolkentheater

Adverentie

Den Helder – Het Wolkentheater gaat deze maand met “Circus Tropical”, een vrolijk en inspirerend theaterevenement, langs tal van AZC’s in heel Nederland. De theatergroep, die bijna dertig jaar geleden werd opgericht door vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië, geeft de kinderen in AZC’s daarmee een steuntje in de rug. Donderdag 5 augustus komt het Wolkentheater naar AZC Den Helder en AZC Heerhugowaard. Alle 30 theaterevenementen van het Wolkentheater worden dit jaar ondersteund door onder andere AFAS Foundation.

In tijden van corona verlangen velen meer dan ooit naar reizen, samenzijn en een welkome, leuke onderbreking van de dagelijkse routine. Voor kinderen in AZC’s is deze periode extra lastig: zij hebben veel meegemaakt, bevinden zich in een onzekere situatie en zijn daardoor extra kwetsbaar. Daarom gaat het Wolkentheater, met financiële ondersteuning vanuit onder andere AFAS Foundation, dit jaar langs AZC’s door heel Nederland om deze kinderen een leuke dag te bezorgen en in het zonnetje te zetten.

In de openlucht bij het AZC wordt binnen de geldende coronamaatregelen een festivalterrein gecreëerd met tentjes, vlaggetjes, tafels, bankjes en decor. De spelers van het Wolkentheater verzorgen diverse workshops: zo leren de kinderen de hula dansen, trommelen en zelfs hun droomreis schilderen. Ook wordt de theatervoorstelling Circus Tropical gespeeld, waarin de kinderen de in de workshops geleerde kunsten zelf kunnen toepassen en laten zien. Zo maken zij zelf onderdeel uit van de show. De clowns, poppenspelers en theaterdocenten gebruiken bijna geen woorden, waardoor de shows toegankelijk zijn voor iedereen.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

4 reacties

   1. Nederlanders moeten naar de voedselbank maar de nieuwkomers hebben entertainment…..

    chapeau overheid ….

    1. Zoals je weet interesseert het die overheid helemaal niks.
     Lekker binnenhalen en wij maar betalen.
     Illegaal crimineel het maakt niet uit kom maar binnen zeggen ze kom maar binnen!

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: