Den HelderRegio NoordkopVideo

Burgemeester Jan de Boer op stap met inwoners (video)

Den Helder – Jan de Boer is sinds maart de burgemeester van Den Helder. Om zijn stad beter te leren kennen is hij de afgelopen periode op stap geweest met enthousiaste inwoners. Zij toonden hem hun favoriete plekje in Den Helder of vertelden hem over hun hobby. Het resultaat is vanaf deze week te zien in de Regio Noordkop TV-serie: “Op stap met Jan, burgemeester ontdekt de mooiste plekjes van Den Helder”.

De Boer bezocht voor de serie onder meer de Draaikolk, waar hem de fijne kneepjes van het zwaardvechten werden aangeleerd. Aan de hand van een echte natuurliefhebber bezocht hij ’t Kuitje en ook de Grafelijkheidsduinen en hij klom naar het hoogste punt van de Nieuwe Kerk. Natuurlijk kon ook een bezoek aan de Helderse zeewering niet ontbreken.

De afleveringen zijn vanaf deze week te zien op Regio Noordkop TV. Elke zaterdagavond om 21.00 uur is er een nieuwe aflevering, die in de dagen erna nog enkele keren wordt herhaald. Op zondagochtend komt de aflevering beschikbaar via de website en het Youtube-kanaal van Regio Noordkop.

De Dijk
In de eerste aflevering neemt duursporter Sebastiaan Horn (net als De Boer afkomstig uit West-Friesland en nu woonachtig in Den Helder) de burgemeester mee naar de dijk. Een plek met een grote betekenis voor Horn zelf, waar hij vele uren doorbracht en die hij zelfs een beetje als ‘therapeut’ ziet.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button