Cultuur/NatuurUitgaan

Virtuele kunstreis naar Istanbul

Den Helder – Veel mensen zullen deze zomer nog geen verre reizen maken. Daarom organiseert KopGroep Bibliotheken online lezingen over een aantal interessante steden. Steden die bijzonder zijn vanwege hun culturele schatten, prachtige architectuur en historische rijkdom. De deelnemers worden tijdens deze virtuele kunstreis rondgeleid door Krysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend.

Op woensdagavond 11 augustus neemt de enthousiaste kunsthistoricus het publiek virtueel mee naar de enige stad die op twee continenten ligt en drie namen heeft gekend: Byzantion, Constantinopel en, zoals het vandaag heet, Istanbul. De stad werd halverwege de zevende eeuw voor Christus door Griekse kolonisten gesticht. In het jaar 330 veranderde Byzantion in Constantinopel en werd het de hoofdstad van het Romeinse Rijk. Toen de Turken de stad in 1453 innamen kreeg ze haar huidige naam. Van deze zevenentwintig eeuwen aan geschiedenis zijn er in het hedendaagse Istanbul nog altijd sporen te vinden. In de lezing komt deze rijke historie van de stad, die al anderhalf millennium door de Byzantijnse Hagia Sophia wordt gedomineerd en waar het hart van Turkije klopt, uitgebreid aan bod.

Op dinsdag 7 september worden de deelnemers meegenomen naar Athene.

Hoe werkt het?
Deelnemers volgen de lezing thuis via het makkelijk te gebruiken programma Zoom. Ze zien alle afbeeldingen en horen de spreker praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Kaarten zijn voor vijf euro te koop via de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button