Sport

Glenn van Nierop uitgenodigd voor stayerswedstrijd in Bielefeld

Wieringerwaard – De drievoudig winnaar van de Tour de Lasalle en onlangs winnaar van de ronde van Obdam, Glenn van Nierop, is uitgenodigd voor internationale stayerswedstrijden in het Duitse Bielefeld. Die vinden plaats op zaterdag 13 augustus. Naast hem zijn nog vijftien stayers uit meerdere landen uitgenodigd, waaronder de regerend Europees kampioen landgenoot Reinier Honig.

Er worden twee series gereden waarin de uitslagen bepalend zijn voor indeling in de kleine of grote finale. De betonnen wielerbaan van 333,33 meter lang met zeer steile bochten en is een van de snelste wielerbanen ter wereld. Snelheden van boven de 80 kilometer per uur behoort tot de mogelijkheden.

Glenn reageerde na het bekend worden van zijn uitnodiging verheugd: “Ik ben heel blij met deze invitatie. Het is een open baan en dat is heel wat anders dan een overdekte baan, hoor ik van meerdere kenners. Als voorbereiding moet ik mijn training aanpassen. Het verzet is groter. Dat betekent meer meters per trapomwenteling. Ik krijg hele goede adviezen van Reinier Honig en meerdere stayers.”

Europees kampioenschap
Dit jaar is het Europees kampioenschap in het tweede weekend van september in de Franse stad Lyon. Van Nierop hoopt zich in de kijker te rijden bij de keuzeheren van de nationale wielerbond. “Dit is de enige wedstrijd dit jaar waarbij wij met vijf Nederlandse stayers uitkomen. Nederland mag bij het EK met vier stayers aan de start komen. Dat zou toch kicken zijn als ik voor Lyon een startbewijs krijg. Ik ga mijn uiterste best doen. De organisatie heeft voor een ervaren gangmaker gezorgd. Carsten Kirchner is bekend op deze baan en hij rijdt vaak in Alkmaar”, besluit Glenn hoopvol.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button