Politiek

Raadscommissie wil hotel Willemsoord niet opnemen in horecavisie

Advertentie:

Den Helder – Het plan voor een hotel op Willemsoord (‘De Kleine Werf’) blijft een heet hangijzer in de Helderse politiek. Er wordt al jaren over gesproken, er zijn haalbaarheidsstudies uitgevoerd en een aantal ondernemers hebben interesse: genoeg reden voor het college om De Kleine Werf mee te nemen in de Horecavisie. Echter, niet voor de raadscommissie bestuur en middelen, die maandagavond haar oordeel gaf over de Horecavisie. Het college moet van de commissieleden alles met betrekking tot hotel De Kleine Werf schrappen uit het document.

De Horecavisie laat zien waar de gemeente horeca wil stimuleren en waar juist niet. Op die manier wil het college duidelijkheid geven aan ondernemers, vastgoedeigenaren en ontwikkelaars over waar de mogelijkheden liggen voor vernieuwing, innovatie, uitbreiding en/of verbouwing op het gebied van horeca. Ook zijn er in de Horecavisie ontwikkelingsgebieden aangewezen waar volgens het college kansen liggen voor horeca, zoals De Kleine Werf op Willemsoord.

Zorgen bij commissieleden
Het feit dat De Kleine Werf genoemd wordt in de Horecavisie, baarde veel commissieleden maandagavond zorgen. Een aantal fracties vreest dat bij het vaststellen van deze Horecavisie de weg volledig vrij is voor het realiseren van een hotel op Willemsoord. Zo vroeg Harrie van Dongen (Stadspartij) zich af: “Waar zeggen we nu ja tegen?” In zijn reactie benadrukte wethouder Wouters dat de Horecavisie slechts een handleiding is, geen besluit. De Horecavisie zal in de toekomst niet worden gebruikt als argument voor De Kleine Werf, zegt Wouters.

Timmers (GroenLinks): “Toch bekruipt mij een déjà vu gevoel. We hebben in het verleden vaker ja gezegd tegen een stuk dat geen gevolgen zou hebben en vervolgens werd gezegd ‘ja, maar u heeft dit besloten’. Daarom staat er nu een stadhuis op Willemsoord.” Een aantal fracties sloot zich hierbij aan. De commissieleden willen dat de visie zich richt op ‘reca’ in plaats van ‘horeca’. Ofwel, haal De Kleine Werf uit het stuk. De fracties PvdA, Stadspartij, PVV, Fractie Pastoor, Behoorlijk Bestuur, Samen Actief, GroenLinks, Mosk van D66 en Cueche Hernandez van het CDA verklaarden de huidige horecavisie daarom niet besluitrijp.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

4 reacties

  1. Vraag me af of de heer Wouters te vertrouwen is. Volgens mij is dat hotel al lang achter de schermen bekonkeld.

    1. Veel zaken zijn onzeker in het leven. Maar één ding staat als een paal boven water, zo heeft het recente verleden ons inmiddels wel geleerd: de heer Wouters is niet te vertrouwen!

  2. Commissie heeft helemaal gelijk. Zelfs de wethouder geeft aan dat die tekst geen feitelijke waarde heeft en dus ook geen betekenis. Dan schrappen, om te voorkomen dat die tekst in de toekomst spontaan toch een betekenis krijgt.

  3. Het scenario Wouters zo succesvol bij het stadhuis is weer uit de kast gehaald! Laat de raad zich weer voor de gek houden door deze charlatan? Gebleken is dat deze man niet op zijn woord is te geloven. In weerwil van de berichtgeving van de publicatie in het NHD vorige week is niet het college maar de gemeenteraad het hoogste gezagsorgaan van de gemeente.!

Wellicht ook interessant

Back to top button