Cultuur/NatuurKop van Noord-Holland

Win een gouden Watzr gieter

Kop van Noord-Holland – Actief bezig zijn met klimaatadaptatie loont. Inwoners uit de Kop van Noord-Holland kunnen vanaf heden meedoen aan een actie van de ‘WatZr’ campagne en maken kans op een gouden gieter.

Een ‘WatZr’ is een kleine en simpele actie in of rond het huis, die het risico op wateroverlast, watertekort en hittestress kan verkleinen, of bijdraagt aan een schoon riool. Bijvoorbeeld het maken van een moestuintje, of een groen dak op de schuur. Ook kan er gedacht worden aan het plaatsen van een waterton, of het vervangen van tegels voor planten. Het is allemaal ‘WatZren’. Al deze acties helpen mee om de kans op droogte, hittestress of wateroverlast te verkleinen.

De 27 Noord-Hollandse gemeenten achter het WatZr initiatief willen dat graag belonen. Ze delen 50 gouden gieters uit voor inwoners die van hun actie een foto maken en deze voor 19 augustus met een uitleg opsturen naar info@watzr.nl. Het is ook mogelijk om iemand anders op te geven. Meer informatie is te vinden op de website van de WatZr campagne.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button